top of page

                               Elaboració artesana

 

Les Clandestines de Montferri són cerveses vives, és a dir, sense pasteuritzar, amb presència de llevats, i conservant els gustos, aromes i propietats d’una cervesa natural. Per a la seva elaboració utilitzem aigua de la conca del riu Gaià, maltes d’ordi i de blat, llúpols i llevats, així com altres ingredients que obtenim del nostre entorn rural i natural, com la farigola i la mel, els quals donen un caràcter molt propi a la nostra cervesa. En la nostra microcerveseria estem en constant evolució, buscant sempre noves eines i processos d’elaboració que ens portin a crear, sempre artesanalment, nous productes. A partir de les nostres receptes i d’ingredients naturals iniciem el procés d’elaboració, que consta de 5 fases: el macerat, el filtrat, la cocció, la fermentació, i finalment l’envasat.

 


 

L' aigua

L’aigua que utilitzem per l’elaboració de la nostra cervesa prové del pou de Montferri, un pou que és abastit per un abundant aqüífer situat a la vora del riu Gaià, un riu mediterrani que flueix entre Santa Coloma de Queralt i Altafulla. El Gaià és un riu que transcorre per terrenys de roca calcària, d’on agafa tots els minerals que aporten a les nostres cerveses el cos típic de les Ales.

 

La farigola

La farigola és l’ingredient essencial per a poder obtenir la nostra cervesa “Farigola”. Amb aromes i gustos que ens recorden inevitablement el nostre entorn rural, arriba a la cerveseria a mans de “Herbes de la Conca”, que la cull de forma fresca i natural. Durant el mes d’abril, quan la planta es troba en fase de floració, és tradició recollir-la durant el “divendres sant” per tal d’obtenir un aroma, gust i propietats medicinals més intenses, diuen. que lo cosecha de forma fresca y natural.

La mel

De producció pròpia, sota el nom comercial Entre Flors, l’obtenim gràcies a la feina que realitzen les nostres valuoses abelles, que ens donen unes varietats de mel molt aromàtiques, pròpies del mediterrani, com per exemple la mel de romaní, garrofer o bruc. A més, aquests petits insectes són essencials per a conservar l’equilibri en el nostre entorn natural.

 

El llúpol


El llúpol és una planta que creix de forma natural en els nostres rius, i que nosaltres cultivem per recollir-ne les flors i utilitzar-les en l’elaboració de la cervesa. A Les Clandestines cultivem unes dues-centes plantes de diferents varietats, que tenim plantades a “L’Hort del Safareig”, un petit hort situat al costat mateix de la nostra cerveseria. D’aquesta manera , treballant-la directament, coneixem millor les propietats d’aquesta planta, i en collim les flors fresques per a poder elaborar la nostra cervesa de temporada, “La fresca del safareig”.

00_Clandestines-FonsColor.png
bottom of page