top of page

LES CLANDESTINES

 

Les Clandestines de Montferri són cerveses artesanes i naturals que elaborem des d’una petita cerveseria que es troba al poble de Montferri (Tarragona). Des de la seva fundació, l’any 2007, i gràcies a la cura, la dedicació i la constància posades en totes les parts del procés d’elaboració de la cervesa, la qualitat de totes les matèries primeres que utilitzem, produïm una bona varietat de cerveses de qualitat: 4 Maltes, Negra, Rossa, Farigola, Espelta, Atheus i Gaianada.


Un dels principals objectius en el procés d’elaboració de la nostra cervesa és buscar –i trobar- una relació constant amb el lloc on vivim, a través de la utilització de matèries primeres procedents de l’entorn com l’aigua, la farigola, la mel o el llúpol, que trobem en les terres al voltant del nostre poble, per l’alt camp, i a la vora del riu Gaià, i que confereixen un gust especial a la cervesa. D’aquesta manera es revaloritzen, promouen i recuperen els productes locals.


Des de Les Clandestines ens agrada establir una relació molt propera amb els nostres clients, mantenint així un contacte directe amb el consumidor a través de la nostra presència en festivals, l’organització de degustacions i jornades de portes obertes, donant a conèixer, no només el producte, sinó també el procés d’elaboració així com les matèries primeres emprades.
Formem part de la GECAN (Grei d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural), una associació de cerveseres catalanes creada el 2011 i que té com a objectiu aconseguir el reconeixement de la cervesa artesanal, promoure-la i protegir-ne l’existència.
 

 

LA NOSTRA HISTÒRIA

 

L’any 2005, en una petita casa de Montferri anomenada Cal Maginet, tres amics –Arturo, Miquel Àngel i Xavi- decidim unir-nos per començar a desenvolupar la nostra passió pel món de la cervesa. En aquest cas, ens atreia la idea d’elaborar  una cervesa artesana pròpia, feta amb productes de la nostra terra.


Vam començar a aprendre, de manera autodidacta, tot el procés de producció de cervesa, en part també gràcies a l’experiència adquirida en l’agricultura i apicultura ecològiques, en les transformacions alimentàries i etíliques, i gràcies també als bons consells que ens van donar amics cervesers que ja estaven desenvolupant aquesta activitat, tot junt a l’escassa informació que hi havia llavors.


Va ser a l’entrada de Cal Maginet, al carrer Major, on va començar la nostra aventura cervesera, entre eines de l’hort, llenya, mel, sabons, bótes de vi, dipòsits d’acer i molta olor de cervesa en procés de fermentació. Poc a poc, la cervesa que produíem per a l’autoconsum va començar a tenir bona acollida entre la gent del poble i les nostres amistats. Era coneguda com “La Clandestina”.


Ja llavors, l’espai de Cal Maginet se’ns estava quedant petit i vam decidir traslladar-nos a Cal Gori, una antiga casa situada al mateix carrer Major, que vam reformar i adequar per tal de poder-hi instal.lar l’obrador. Dos anys més tard, el 2007, vam decidir fer un pas més enllà i professionalitzar-nos, creant la S.L. Cervesa Els Maginets.


Ja que aconseguir la maquinària necessària per a l’elaboració artesanal de cervesa no era possible al nostre país, vam emprendre una recerca per diverses cerveseries angleses i italianes, que finalment va concloure en un viatge en furgoneta cap a la perifèria de Londres, Anglaterra, per comprar una cerveseria tradicional de 2,5BBL.


El 2008 vam inaugurar la nova cerveseria, i des de llavors, a la façana de Cal Gori ens acompanyen els tres ratolins que donen nom a la cervesa “Les Clandestines de Montferri”


2017 es una nova etapa per la nostre cerveseria, després de uns mesos de treball dur i burocracia ens translladem a una nova ubicació al mateix poble , el carrer de la Muralla nº2 , amb mes espai una nova "brewhouse" mas gran i una "taproom" per les nostres visites i portes obertes.

 

00_Clandestines-FonsColor.png
bottom of page